Tavaratalot ovat yleensä auki arkisin klo 9 – 20, lauantaisin klo 9 – 19 ja sunnuntaisin sekä erikseen ilmoitettuina juhlapyhinä klo 11 – 18. Vähittäiskauppojen aukioloajat vaihtelevat.

 

Suomessa arvonlisävero on 24 %. Kiinalaisturistit voivat hyödyntää 12 – 16 %:n veroedun ja saada kolme kuukautta voimassa olevan verottoman shekin ostettuaan tavaroita 40 eurolla (noin 280 juanilla). Kassa sekä pakkaa että sinetöi tavarat, sillä turistit eivät voi ottaa niitä käyttöönsä, ennen kuin ovat poistuneet Suomesta tai viimeisestä EU-maasta. Turistien tulee näyttää viimeisen EU-maan tullissa matkan lopussa shekki ja tavarat, ja he voivat saada myöhemmin veronpalautusta.

 

UnionPay-kortit kelpaavat monissa paikoissa Pohjoismaissa. Pohjois-Euroopassa monet liikkeet hyväksyvät kiinalaisen UnionPay-kortin. 62-alkuiset kortit käyvät Pohjoismaissa, ja kiinalaisturistit voivat maksaa ostoksensa luottokortilla hyvin turvallisesti ja luotettavasti. Pohjoismaiden pankkiautomaateista ei kuitenkaan voi nostaa kiinalaisella kortilla.