Suomessa on 22 lentoasemaa kautta maan, ja niissä toimii säännöllisiä matkustuspalveluja tarjoavia yksityisiä lentoyhtiöitä. Siksi lentäminen on mukava, vaikkakin joskus kallis tapa, matkustella ympäri maata. Kuudella lentoyhtiöllä on Suomen sisäisiä lentoja, ja monet niistä lentävät Helsingistä useille paikallisille lentoasemille. Silloin, kun etukäteisvaraaminen on mahdollista, esimerkiksi ennakkoon ostettu vaihto-oikeudeton menolippu voi tulla junalippua halvemmaksi. Mikäli olet saapunut Finnairin lennolla, voit saada lipuista alennusta.

 

Finnair on kansallinen ja ylivoimaisesti suurin lentoyhtiö, jolla on lentoja kaikkiin Suomen suurimpiin kaupunkeihin sekä ulkomaisiin kohteisiin. Flybe rantautui hiljattain Suomeen ostettuaan Finncommin, ja yhtiö on ilmoittanut tarjoavansa lentoja Helsingistä ja neljästä muusta Suomen tärkeimmästä kaupungista. Blue1 on Ruotsin kansallisen lentoyhtiön SAS:n tytäryhtiö, ja se kilpailee Finnairin kanssa kiireisimmillä reiteillä toimien yhdeksällä suomalaisella ja monella muulla eurooppalaisella lentokentällä. Toinen uusi Suomeen rantautunut yhtiö on Norwegian Air Shuttle, joka tunnetaan paremmin nimellä Norwegian.com. Sillä on reitit Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle sekä moniin muihin Euroopan kohteisiin.

Air Baltic on Latvian kansallinen lentoyhtiö, mutta sillä on lentoja Helsingistä kahdeksaan muuhun Suomen kaupunkiin. Lisäksi sillä on suoria maakuntalentoja, joista merkittävin on Turun ja Oulun välinen reitti erittäin kilpailukykyisellä hinnalla, jopa halvemmalla kuin juna. Air Åland tarjoaa lentoja Manner-Suomesta Maarianhaminaan, Ahvenanmaan maakuntaan.