Mikkeli sijaitsee Etelä-Savossa Järvi-Suomen sydämessä. Vuonna 1838 perustettu Mikkeli on myös Suomen suurin mökkikunta 10 400 mökin varannollaan. Vuonna 2001 Anttola ja Mikkelin maalaiskunta liitettiin Mikkeliin. Vuonna 2007 kaupunkiin yhdistettiin Haukivuori ja vuonna 2013 Ristiina sekä Suomenniemi.

Kaupungista löytyy useita erinomaisia ja suosittuja käyntikohteita. Kenkävero on avoinna kaikkina vuodenaikoina. Taidekeskus Salmelassa järjestetään kuvataidenäyttelyitä, konsertteja, runotapahtumia. Keskuksen konserttien pitopaikkana toimii Mäntyharjun kirkko.

Visulahden matkailukeskus antaa virikkeitä koko perheelle ja erityisesti lapsille. Loistavia uimarantoja ovat Mikkelin seudulla Pistohiekka, Karihiekka, Rokansaari, Otavan uimaranta ja Malloksen ranta. Naisvuoren näkötornista on hyvät näköalat kaupungin yli.

Kesän kulttuuriantia tarjoaa Mikkelin Musiikkijuhlat ja heinäkuussa erityisesti lapsille suunnattu Hulivilikarnevaali. Puistokonsertit kuuluvat olennaisena osana Mikkelin kulttuuritarjontaan kesäisin toukokuun lopusta elokuun loppuun. Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyy Konsertti- ja kongressisali Mikaelissa. Mikkelin maankuulu tori on toiminut jo vuodesta 1744. Toria uudistettin vuonna 2011 . Torilla järjestetään myös monia tapahtumia.

Mikkelissä toimivat seuraavat museot: Mikkelin taidemuseo (Etelä-Savon aluetaidemuseo), Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Suur Savon museo. Mikkelin taidemuseon toiminta alkoi vuonna 1970 Johannes Haapasalon museona.

Mikkeli tarjoaa runsaasti opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksia. Kaupungissa toimivat Ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Helsingin yliopiston, Lappeenrannan yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston toimipisteet sekä Helsingin yliopiston erillislaitoksen, Kansalliskirjaston, digitointi- ja konservointikeskus. Näistä muodostuu yhdessä Mikkelin yliopistokeskus. Aikuiskoulutusta on tarjolla muun muassa Etelä-Savon ammattiopistossa. Monikulttuurikeskus Mimosa pyrkii kotouttamaan maahanmuuttajia.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei on innovaatio- ja teknologiakeskus, jonka tehtävänä on edesauttaa tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän mahdollisuuksia Etelä-Savon alueella. Yhtiö toimii yhteistyössä Mikkelin kaupungin, yritysten ja alueen oppilaitosten kanssa.

Lisätietoja:

Mikkelin kaupunki
Visit Mikkeli
MIKKELI nyt
Päämajakaupunkiopas