Toukokuussa järjestetään  Vaasan kuorofestivaali. Tunnettuja tapahtumia ova myös Vaasa Picnic kesäisin,  Jorma Panula Kapellimestarikilpailu sekä Korsholman musiikkijuhlat. Elokuussa vietetään Taiteiden yötä. Wildlife Vaasa –luontoelokuvafestivaali järjestetään 28.9. – 2.10.  LittFest -kirjallisuustapahtuma on ohjelmassa maaliskuussa 2017.

Vierailukeskus Söderfjärdenin meteoriihi on tutustumisen arvoinen. Alueella on myös tähtitieteellinen observatorio sekä lintutorni. Aava Kertun Kotitilalla (Södra Vallgrund, Mustasaari) voi tutustua maalaisympäristöön. Alkulan tilalla on 1700-luvulla rakennettu puutalo. Edvinin taidepuistossa ja korsukylässä voi ihailla Edvin Hevonkosken puu- ja metallipatsaita keskellä luontoa. Alueella on myös aito II maailmansodan aikainen miehistökorsu.

Merkittäviä vanhoja nähtävyyksiä Vaasan seudulla ovat mm. Harrströmin vanha kivisilta Korsnäsissä, Isonkyrön pakosauna – muinaispolku, Isonkyrön Vanha Kirkko ja Leväluhdan uhrilähde Isossakyrössä, Kapteenintalo ja Hulminpuisto Laihialla, Karjamajapolku Maalahdessa, Kimon Ruukki Vöyrillä, , Mustasaaren kirkko ja Närpion kirkkotallit.

Merenkurkun saaristo kuuluu ainoana suomalaisena luontokohteena UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Taide ja kulttuuri

Kulttuuritalo Fanny tukee Vaasan monikulttuurisuutta. Kaupungin museoita ovat mm. Kuntsin modernin taiteen museo, Pohjanmaan museo, Terranova – Merenkurkun luontokeskus, Tikanojan taidekoti, Vaasan taidehalli sekä Vanhan Vaasan museo.

Teattereita on kaksi: Vaasan kaupunginteatteri sekä ruotsinkielinen ammattiteatteri Wasa Teater, joka on Pohjanmaan alueteatteri.

Musiikilla on merkittävä asema. Kaupungissa toimii: Vaasan kaupunginorkesteri, säveltäjä Toivo Kuulan mukaan nimetty  Kuula-opisto, Vaasan kamarimuusikot r.y., Vaasan ooppera sekä Sinfoniaorkesteri Wasa Sinfonietta.

Alueen elinkeinoelämän kehittymistä tukevat Vaasan kaupungin elinkeinopalvelutVaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Uusyrityskeskus Startia. Koulutusta Vaasassa antavat ammattiopisto, yliopisto, ammattikorkeakoulu ja Novian ammattikorkeakoulu sekä Helsingin yliopiston, Åbo Akademin ja Hankenin yksiköt.

Lisätietoja:
Vaasan kaupunki
Visit Vaasa