Porvoon tunnettuja tapahtumia ovat  mm.  Moon River Porvoo, Ostosten Yö, Porvoo Jazz Festival ja Alvan perhepäivä. Taidetehdas tarjoaa lähes viikoittain konsertteja, teatteriesityksiä ja muita yleisötapahtumia. Talossa on myös näyttelyjä, jotka ovat avoinna joka päivä.

Viehättäviä luontonähtävyyksiä ovat Bosgårdin luonto- ja kulttuuripolut, muinainen Linnamäki, Näsinmäki, Porvoon saaristossa Pirttisaari sekä virkistysalue Varlaxudden.

Porvoon lukuisiin, tutustumisen arvoisiin museoihin lukeutuvat muun muassa Porvoon museo, Albert Edelfeltin ateljeemuseo, taidegalleria Colmio Slow House, Galleri Sofia, Galleria ArtMarina, Galleria Vanha Kappalaisentalo, näyttelytila Kulma, pienoismallinäyttely Noark World, perämoottorimuseo Outboard Museum, Porvoon nukke- ja lelumuseo, sota-ajan esineistöä esittelevä Porvoon veteraanihuone, vanhanaikaiseen elämään tutustuttava Postimäen ulkoilmamuseo kesäkahviloineen, Sirkka Turkki – Taidepuisto, nykytaiteeseen keskittynyt Taidehalli sekä Taidemakasiini Art. Muumi-peikkojen luojan, Tove Janssonin, kesämokki Klovharun luodolla on avoinna yleisölle viikon ajan heinäkuussa. Kaupungissa on kolme kirkkoa: Tuomiokirkko, Pikkukirkko ja Porvoon ortodoksinen kirkko.

Porvoon elinkeinoelämää pyritään kehittämään kaupungin Elinkeino- ja kilpailukykyohjelmalla. Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra Oy pyrkii edistämään pk-yritysten liiketoimintaa ja luomaan alueellisia verkostoja. Koulutusta Porvoossa tarjoavat Haaga-Helian ammattikorkeakoulun sekä Laurea-korkeakoulun toimipisteet, avoin yliopisto, Porvoon kansalaisopisto ja Borgå Folkakademi.

Lisätietoja:
Porvoon kaupunki