Kulttuuri ja taide

Imatran taidemuseon kokoelma on valtakunnallisesti merkittävä. Museossa on vuosittain yli kymmenen vaihtuvaa näyttelyä. Tarjolla on myös kuvataiteen ja arkkitehtuurin asiantuntijapalveluita. Imatran kaupunginmuseo on keskittynyt aineellisen ja henkisen kulttuurin säilyttämiseen, esittelyyn ja tutkimiseen. Museo toimii Kulttuuritalo Virrassa. Kulttuuritalo Virta valmistui vuonna 1986. Nykyisen nimensä se sai vuonna 2011. Talossa on tapahtumia vuoden ympäri. Teatteri Imatra on perustettu vuonna 1903. Uusi teatteritalo valmistuu vuonna 2017.

Ukonniemen alueella sijaitsee Imatran kylpylä, yleisurheilukenttä, luonnonnurmi- ja tekonurmikentät jalkapallon harrastajille, Avia Sport –suurhalli, kaksi kaukaloa sisältävä jäähalli Imatra Spa –areena, tennishalli, frisbeegolfrata sekä laaja ulkoilureitistö ja latuverkosto. Lähistöltä löytyy lisäksi Angry Birds -puisto, Atreenaliinin seikkailupuisto, HC Saimaa Golf 18-väyläinen golfkenttä sekä Imatran Golfin 18-väyläinen puistokenttä.

Jugend-tyylinen linna, Imatran Valtionhotelli, rakennettiin vuonna 1903 hotelliksi Venäjän keisarikunnan pääkaupungista, Pietarista, saapuville turisteille. Nykyisin rakennus lukeutuu maamme kansallisaarteisiin. Se sijaitsee Vuoksen kulttuuriympäristössä Imatran kosken varrella. Alueella on hotellin lisäksi hemmottelukylpylä, saunoja ja ravintola.

Tapahtumat

Imatrankoski kuohuu on kesäisin järjestettävä, suosittu koskinäytöstapahtuma. Patoremontista johtuen näytökset jatkuvat vasta vuonna 2018.

Perinteikäs Imatranajo, moottoripyöräilyn kansainvälisen IRRC-sarjan osakilpailu, tekee paluun Imatralle vuonna 2016. Kisa on järjestetty Suomessa aiemmin vuosina 1962 – 1986.

Kesäisin tarjolla on ilmaiskonsertteja Big Band Camp –tapahtumassa. Katujuna Wuoksi-Wille tarjoaa kesällä opastettuja kierroksia.

Alueen suurimmat työnantajat ovat Stora Enson Imatran tehtaat, Imatran kaupunki ja Ovakon terästehtaat. Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien yritys-, matkailu- ja maaseutupalveluista vastaa Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (Kehy), joka toteuttaa ja rahoittaa elinkeinopoliittisia projekteja. Koulutusta Imatralla tarjoaa Etelä-Karjalan ammattiopisto.

Lisätietoja:

Imatran kaupunki
Imatran matkailusivut
Ihmeellinen Imatra
Go Saimaa